Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar


Topstukkenlezingen voorjaar 2024

Twee keer per maand houdt een conservator of restaurator van het Rijksmuseum van Oudheden een online lezing over een van de topstukken uit de collectie.


  • 19 mei: Ruurd Halbertsma over de tempels van Paestum
Ruurd Halbertsma, conservator van de collectie Klassieke wereld, vertelt over topstukken in de nieuwe tentoonstelling Paestum. Stad van godinnen

Stad van godinnen
Tot en met 25 augustus 2024 is in het Rijksmuseum van Oudheden de tentoonstelling 
Paestum. Stad van godinnen te zien. Deze expositie gaat over de geschiedenis van de stad Paestum in Zuid-Italië, die rond 600 v.Chr. door Griekse migranten gesticht werd als Poseidonia. De stad is vooral beroemd vanwege de drie prachtig bewaarde tempels voor de godinnen Hera en Pallas Athena.

Favoriete objecten
In zijn lezing neemt Ruurd Halbertsma, conservator en samensteller van de tentoonstelling, u mee op een reis langs zijn favoriete objecten in de expositie. Verwondert u zich over de held Heracles, die twee brutale broers te grazen nam, over het beroemde ‘graf van de duiker’ en over de strijd tussen Achilles en Memnon. Maar vooral over de sublieme schilderingen op de vierde-eeuwse grafwanden uit de stad.
Schrijf u bovenaan in om een of meerdere lezingen te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing