Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Archeologische opgraving in Leiden


RoMeO-lezing: Archeologische ontdekkingen in Leiden
Door Chrystel Brandenburgh

Chrystel Brandenburgh, stadsarcheoloog van Leiden, vertelt in deze lezing over het ontstaan van Leiden. De afgelopen jaren deden archeologen en bouwhistorici onderzoek op verschillende plaatsen in de stad. Hun ontdekkingen geven nieuwe inzichten in de vroege en intrigerende ontstaansperiode van Leiden.

Archeologische ontdekkingen in Leiden
Leiden is een stad met een rijke en lange geschiedenis. Over het prille begin, het ontstaan van de stad, is echter verrassend weinig bekend. Het aantal historische bronnen over deze periode is op één hand te tellen. Archeologisch onderzoek gebeurt al decennialang, met vaak spectaculaire resultaten, maar toch bleven vondsten uit de oudste fase schaars. Het vroegste begin van de stad bleef lang in nevelen gehuld.

Nieuwe inzichten
De afgelopen jaren echter, deden archeologen en bouwhistorici onderzoek op verschillende plaatsen in Leiden. Hun ontdekkingen geven nieuwe inzichten in de vroege en intrigerende ontstaansperiode van de stad. Stadsarcheoloog Chrystel Brandenburgh vertelt over deze ontdekkingen en neemt u mee in hoe archeologen, historici en bouwhistorici samen de geschiedenis van Leiden ontrafelen.
Schrijf u bovenaan in om de lezing te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing