Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Openingslezing Week van de Klassieken: Een oudheid voor iedereen

Casper de Jonge (Universiteit Leiden) introduceert het thema van de Week van de Klassieken 2021: de inclusieve oudheid. Heeft iedereen die dat wil toegang tot de oudheid, via school, museum of universiteit? En doet ons beeld van de oudheid recht aan de diversiteit van de antieke wereld?

Een oudheid voor iedereen
De ‘inclusieve oudheid’ klinkt goed, maar wat bedoelen we daarmee? Casper de Jonge (Universiteit Leiden) introduceert tijdens de openingslezing het thema van de veertiende Week van de Klassieken. Heeft iedereen die dat wil toegang tot de oudheid, via school, museum of universiteit? En doet ons beeld van de oudheid wel recht aan de diversiteit van de antieke wereld? Nieuw onderzoek naar de literatuur van Griekstalige migranten in het Romeinse Rijk geeft een stem aan onderbelichte perspectieven. Het draagt bovendien bij aan de transformatie van ‘klassieke talen’ tot een inclusievere discipline.
Schrijf u bovenaan in om de lezing te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing