Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Paneldiscussie: de oudheid in zwart-wit?

Welke rol speelt de oudheid in hedendaagse politieke debatten over identiteit? Hoe beïnvloeden films en tv-series ons beeld van de oude Grieken en Romeinen? En hoe moeten we omgaan met de koloniale wortels van klassieke archeologie en oudheidstudies?

Etnisch-culturele diversiteit en oudheidstudies
Welke rol speelt de oudheid in hedendaagse politieke debatten over identiteit? Hoe beïnvloeden films en tv-series ons beeld van de oude Grieken en Romeinen? En hoe moeten we omgaan met de koloniale wortels van klassieke archeologie en oudheidstudies? Stichting Zenobia organiseert een paneldiscussie over etnisch-culturele diversiteit en oudheidstudies. De leden van het panel zijn Ruwan van der Iest (assyrioloog, theoloog en promovendus Rijksuniversiteit Groningen), Miko Flohr (oud-historicus en universitair docent Universiteit Leiden) en Rosa van Gool (classica en Volkskrant-correspondente Italië, Griekenland en de Balkan). De discussie wordt ingeleid en gemodereerd door Inger Kuin, classica en universitair docent aan de University of Virginia. Na afloop van het panel is er gelegenheid tot vragen stellen.
Schrijf u bovenaan in om de paneldiscussie te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing