Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Lezing: Tussen de ruïnes van Palmyra

n het kader van Werelderfgoeddag vertelt de Nederlandse kunstenaar Theo de Feyter over zijn werk en ervaringen als kunstenaar in Syrië. Vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw reisde hij regelmatig naar dit land, en legde het erfgoed vast in tekeningen, gouaches en schilderijen.

Tussen de ruïnes van Palmyra
De Nederlandse kunstenaar Theo de Feyter reisde vanaf de jaren 80 regelmatig naar Syrië, en legde het erfgoed ter plekke in tekeningen, gouaches en schilderijen vast. Hij zag de sporen van de burgeroorlog met eigen ogen. Toen hij er in 2011 was kon hij in Palmyra, de belangrijkste toeristische bestemming van Syrië, de beroemde triomfboog en Bel-tempel nog zien staan. In 2017 en 2019 tekende hij de verwoeste monumenten, met het surrealisme van de oorlog om zich heen.
Schrijf u bovenaan in om de lezing te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing