Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Lezing: Echte kunst is slechts door de Grieken gemaakt

door conservator collectie Nabije Oosten David Kertai

De Europese ‘herontdekking’ van Assyrië (rond 1840) riep de vraag op of Assyrische sculpturen artistieke waarde hebben. Men ging hierbij uit van de klassieke Griekse sculpturen. RMO-conservator David Kertai vertelt hoe dit uitgangspunt de omgang met andere oudheden heeft gevormd en vertekend.

​​​​​​​‘Echte kunst is slechts door de Grieken gemaakt’
De Europese ‘herontdekking’ van Assyrië (rond 1840, in de Mosul-provincie van het Ottomaanse Rijk) riep de vraag op of Assyrische sculpturen artistieke waarde hebben. Het ijkpunt in deze discussie wordt gevormd door klassieke Griekse sculpturen. Deze zijn bepalend voor hoe andere oudheden worden gewaardeerd, verzameld en tentoongesteld. In deze lezing bekijkt David Kertai hoe de verheven positie van de klassieke oudheden onze omgang met andere oudheden, zoals die uit Assyrië, hebben gevormd en vertekend.
Schrijf u bovenaan in om de lezing te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing