Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Gesprek over het Humanities Impact Program

Dr. Sarah Bond (University of Iowa) gaat in gesprek met dr. Young Richard Kim (University of Illinois at Chicago) over het Humanities Impact Program en over hoe dit programma bijdraagt aan het inclusiever, diverser en toegankelijker maken van de bestudering van en het onderwijs over de oudheid.

Humanities Impact Program
Als directeur van de Onderwijsprogramma’s van de Onassis Foundation USA heeft dr. Young Richard Kim het Humanities Impact Program ontwikkeld. Dit programma ondersteunt projecten die onderwijs in de geesteswetenschappen, maatschappelijke relevantie, en sociale rechtvaardigheid bij elkaar brengen. In een gesprek met dr. Sarah Bond bespreekt hij hoe verschillende initiatieven in dit programma mogelijkheden bieden voor inclusiever en diverser onderzoek en het onderwijs over de Oudheid.

Live Q&A
Na de lezing zal dr. Daniëlle Slootjes (Radboud Universiteit) een live Q&A voorzitten met beide sprekers. De voertaal van de lezing en Q&A is Engels.

Young Richard Kim
Young Richard Kim is Associate Professor and Head of Classics and Mediterranean Studies aan de University of Illinois in Chicago (UIC). Recent verscheen onder zijn redactie de Cambridge Companion to the Council of Nicaea.

Sarah E. Bond

Sarah E. Bond is Associate Professor of History aan de University of Iowa. Ze is gespecialiseerd in late antieke collegia, Digital Humanities, en public history. Haar boek, Trade and Taboo: Disreputable Professions in the Roman Mediterranean is in 2016 gepubliceerd door de University of Michigan Press. Ze schrijft met enige regelmaat voor de New York Times, Marginalia en andere media.
Schrijf u bovenaan in om het gesprek te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing