Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Lezing door Chen Mo, MA en prof. dr. Sven Günther

Waarom werd Latijn eerst gezongen in China? En hoe kwam een wolvin met de tweeling Romulus en Remus in Noordoost-China terecht? Onderzoekers Chen Mo, MA en prof. dr. Sven Günther vertellen gezamenlijk over de westerse klassieken in China.

De westerse Klassieken in China
Waarom werd het Latijn aanvankelijk gezongen in China? Hoe vond een wolvin met de tweeling Romulus en Remus haar weg naar Changchun, in Noordoost-China? En wat hebben de Tacitus Trap en de Chinese social media gemeen? In deze cultuuroverstijgende presentatie maakt u kennis met de fascinerende kanten en ontwikkelingen van de westerse Klassieken in China. U ziet wat het Chinese perspectief kan bijdragen aan een ‘global Classics’ vandaag de dag.

Live Q&A
Na de lezing zal dr. Daniëlle Slootjes (Radboud Universiteit) een live Q&A voorzitten met beide sprekers. De voertaal van de lezing en Q&A is Engels.

Chen Mo
Chen Mo heeft Germanistiek (MA) gestudeerd aan de Universiteit van Heidelberg. Ze is docente Duits en werkt aan een promotieonderzoek over de receptive van de Klassieken in China en Duitsland aan het Institute for the History of Ancient Civilizations.

Sven Günther
Sven Günther is hoogleraar Classics en vice-directeur van het Institute for the History of Ancient Civilization. Zijn onderzoek concentreert zich op de sociaal-economische geschiedenis van de Griekse en Romeinse wereld, als ook op de numismatiek en de receptie van de geschiedenis van de Klassieken wereldwijd.
Schrijf u bovenaan in om de lezing te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing