Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Boekpresentatie Mohammed. Van profeet tot legerleider

door Marcel Hulspas

Mohammed is een populairwetenschappelijke biografie van de profeet van de islam. Marcel Hulspas baseert zich op recente wetenschappelijke inzichten, de Koran en op de hadiet, de immense verzameling van verhalen over Mohammed. Hij volgt de profeet van zijn geboorte tot zijn dood. Welke verhalen werden doorverteld, en waarom? En hoe denkt de moderne wetenschap daarover? Welke historische figuur gaat er schuil achter de vrome vertellingen? Zo komt Hulspas in dit boek tot zijn eigen visie op Mohammed: een man die tegen zijn wil legerleider werd en die de grootste moeite had zijn volgelingen bijeen te houden, maar desondanks de wereldgeschiedenis een nieuwe wending gaf.
Over de auteur

Marcel Hulspas is schrijver, wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Win. Hij publiceerde dertien boeken, waaronder Mohammed en het ontstaan van de islam. Zijn boek Uit de diepten van de hel werd in 2020 genomineerd voor de Homerusprijs.
Schrijf u bovenaan in om de boekpresentatie te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing