Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Boekpresentatie De geheime oorsprong
door Tom Vanderlaken

Schrijver Tom Vanderlaken presenteert De geheime oorsprong, een historische roman vol spanning, mysterie, geschiedenis en sfeer. Een rijke Franse verzamelaar gaat op zoek naar fragmenten van de Dode Zeerol, waar de brontekst van het paradijsverhaal op zou moeten staan. Hij krijgt daarbij de onverwachte hulp van een Italiaanse journaliste. Een aanrader voor de lezers van de boeken van Jeroen Windmeijer.

De geheime oorsprong
De rijke Franse verzamelaar Nicolas Dampierre gaat op zoek naar fragmenten van de Dode Zeerol, waar de brontekst van het paradijsverhaal op zou moeten staan. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij de Italiaanse journaliste Eva Chimanti, die een artikel wil schrijven over de illegale handel in oudheden. Ze gaan op een queeste door Europa, de VS, Rusland en het Midden-Oosten. Hoewel ze totale tegenpolen zijn, hebben ze elkaars hulp hard nodig. Zeker als ze van verschillende kanten worden tegengewerkt door mensen die alle geheimen liever verborgen willen houden.
​​​​​​​
Over de auteur
Tom Vanderlaken is het pseudoniem van een wetenschapsjournalist die jarenlang werkzaam was voor NRC Handelsblad en Quote, en regelmatig publiceert over archeologie, historie en bestuur.
Schrijf u bovenaan in om de boekpresentatie te kunnen bekijken. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

U hoeft geen extra programma’s te downloaden of te installeren op uw computer. Na aanmelding ontvangt u een link, waarmee u via de browser op uw pc, laptop, tablet of smartphone de activiteit kunt volgen. De livestream is vanaf vijf minuten voor aanvang online.

Kijk voor alle online activiteiten van het Rijksmuseum van Oudheden op onze website

Deel deze lezing